Acupunctuur

Acupunctuur wordt in China al duizenden jaren toegepast. Het is een belangrijk onderdeel binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde . Acupunctuur is een Latijnse benaming voor prikken met een naald (acu= naald en puncturen = steken)

Acupunctuur is erop gericht de energiestroom in het lichaam te herstellen.

Volgens de traditionele Chinese filosofie stroomt er energie, zogenaamde “Chi” (Qi) , door het lichaam. Verstoringen van deze energiestroom kunnen leiden tot het optreden van ziektebeelden.

De “paden” waarlangs deze energieën door het lichaam stromen, noemt men meridianen. Op deze meridianen bevinden zich zogeheten acupunctuurpunten.

Door de juiste combinatie van deze punten te prikken en te stimuleren kan een verstoorde energiestroom weer in balans gebracht worden. Op die manier kan acupunctuur het lichaam helpen om ziekten te overwinnen.