De Behandeling

Voordat we met een behandeling beginnen, zal ik aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, bepalen welke energiebanen en orgaansystemen eruit balans zijn. Vervolgens wordt uw huisdier uitgebreid nagekeken, waarbij zowel een regulier onderzoek als ook een aanvullend onderzoek gericht op de oosterse geneeswijze zal plaatsvinden. Het consult zal dus uitgebreid zijn, met veel tijd en aandacht voor dier en eigenaar.

 

 

Aan de hand van al deze gegevens en de resultaten van de onderzoeken wordt de diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uiteen acupunctuurbehandeling, neuraaltherapie, kruiden, voedingsadvies of een combinatie van deze behandelingen. Indien nodig zet ik ook reguliere middelen in.  Het behandelplan wordt geheel in overleg met de eigenaar opgesteld.

Duur en frequentie van de behandeling zijn onder andere afhankelijk van de aard, de ernst en het moment van ontstaan van de aandoening.

 

Een acupunctuurbehandeling duurt gemiddeld 20 minuten en wordt meestal 1 maal per week gegeven.

Acute problemen kunnen soms na 1 behandeling al volledig hersteld zijn. Bij chronische problemen is het vaak noodzakelijk om gedurende een maand te behandelen voordat duidelijk is of er een gunstig effect optreedt. Het kan zijn dat de behandeling daarna nog een aantal maanden moet worden voortgezet, vaak wel in een lagere frequentie.

 

Acupunctuur is een veilige manier van behandelen.

Er bestaan geen blijvende bijwerkingen. Een enkele keer kan het voorkomen dat de klachten eerst verergeren, voordat er verbetering optreedt. Deze verergering is altijd van korte duur.

Neuraaltherapie moet ook vaak een aantal keer herhaald worden voordat de klachten volledig verdwenen zijn.