Dierenarts Kirsten

Mijn naam is Kirsten.

Ik woon samen met mijn man, zoon, hond en 2 katten in Maarssen, van waaruit ik mijn acupunctuurpraktijk voor dieren run. Omdat ik de meeste dieren bij de eigenaar thuis behandel ben ik veel onderweg.

Ik ben zowel dierenarts als acupuncturist.  Na mijn studie diergeneeskunde, heb ik de humane acupunctuuropleiding gevolgd bij de NAAS. Vervolgens ben ik verder gegaan met een specifieke acupunctuuropleiding voor dieren bij het internationaal instituut IVAS.

De eerste 8 jaar na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in de reguliere praktijk voor gezelschapsdieren, eerst in Maassluis, en de laatste 7 jaar in Amstelveen.

 

In Amstelveen ben ik ook begonnen met het toepassen van acupunctuur bij mijn patiënten, vaak met goed resultaat.  Ik heb ervaren dat acupunctuur een hele goede aanvulling kan zijn op de reguliere diergeneeskunde.

Omdat de oosterse denkwijze mij steeds meer aan ging spreken, ben ik in 2010 mijn eigen acupunctuurpraktijk gestart. Inmiddels heb ik mijn kennis, door middel van verschillende cursussen, uitgebreid met electro-acupunctuur, neuraal therapie en fytotherapie. Dit om een zo volledige mogelijke behandeling te kunnen bieden met een zo hoog mogelijk genezingspercentage.

Met HealthPoint4Pets wil ik deze natuurlijke benadering zo veel mogelijk voortzetten. Ik kijk niet enkel naar die ene klacht, maar naar het gehele dier.

Het consult zal dan ook uitgebreid zijn met veel aandacht en tijd voor dier en eigenaar. Na een uitgebreide vragenlijst, volgt zowel een regulier onderzoek als een onderzoek meer gericht op de oosterse denkwijze.

 

Daarna wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit acupunctuur, kruiden en/of een voedingsadvies, evt. aangevuld met reguliere medicatie mocht dit nodig zijn.

Ook qua entingen test ik liever eerst de titers, zodat we weten of een enting überhaupt wel weer nodig is. (zie VacciCheck)

Dierenarts is een prachtig beroep. Acupuncturist is een prachtig beroep. Dat ik beide beroepen mag combineren maakt mij heel gelukkig!